loading

Okoliš nam je izuzetno važan, stoga unapređujemo tehnologiju recikliranja i razmišljamo o reciklirajućim materijalima već u samom planiranju proizvodnje.


Opelova strategija recikliranja ključni je element naše odgovornosti za kvalitetu proizvoda. Cilj strategije je smanjenje otpada tijekom proizvodnje vozila kao i na kraju uporabnog vijeka vozila. Dizajniranje automobila za reciklažu predstavlja dio naše obveze u pogledu zaštite okoliša kao i u očuvanju vrijednih sirovina i energetskih izvora.


Opelova strategija recikliranja temelji se na dvije ključne stavke:

  • Proizvodnja vozila s planom recikliranja
  • Razvoj i primjena materijala za recikliranje u proizvodnji vozila.

 


 


Kako bi se u obzir uzeli svi planovi i ciljevi tijekom faze razvoja, svi Opel-ovi dizajnerski timovi moraju primjenjivati standarde o reciklaži i preradi proizvoda. Ovi standardi koriste Opel-ovim inženjerima i dobavljačima u procesu proizvodnje vozila i sastavnih dijelova koji će nakon uporabe biti reciklirani. Postupak također služi inženjerima pri izboru dijelova koji mogu biti reciklirani na kraju uporabnog vijeka vozila. 


Opel ima dugu tradiciju uporabe recikliranih materijala. Više od 90 vrsta reciklirane plastike ima dozvolu za korištenje u proizvodnji.


Uspoređujući ih s novim materijalima, reciklirani materijali moraju ispunjavati sve tehničke uvjete i moraju biti ekonomski isplativi. Ako su ova dva uvjeta ispunjena, preferiraju se materijali koje je moguće reciklirati, a da se u isto vrijeme zadrži kvaliteta proizvoda. Naši stručnjaci za reciklažu ulažu maksimalan napor kako bi se zadržala razina kvalitete i izgleda, mehanička i termička izdržljivost kao i vrhunske performanse.


Zbog izuzetne kvalitete kao i visokih standarda u proizvodnji, ugradnja reciklažnih materijala više nije ograničena samo na “skrivene” dijelove vozila – ti materijali također se koriste i na vidljivim mjestima.

 


 Potpune i detaljne informacije o recikliranju starih vozila, zbrinjavanju opasnih tekućina, materijala i tvari, zaniteresirane stranke i poduzeća mogu pronaći na web stranici www.idis2.com koja objedinjuje podatke o ovoj tematici za 27 europskih proizvođača automobila uključujući i OPEL.

Idite na vrh